Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μύθοι & αλήθειες για τις μπαταρίες των laptops

Απόσπασμα από: Μύθοι & αλήθειες για τις μπαταρίες των laptops.

Συμπεράσματα:

- Η θερμοκρασία είναι ο χειρότερος εχθρός της μπαταρίας σας. Μην την αποθηκεύετε σε ζεστά σημεία, όπως στο αυτοκίνητο, ή κάτω απ' τον ήλιο.
- Οι πλήρεις αποφορτίσεις στρεσάρουν την μπαταρία περισσότερο απ' τις πολλαπλές μερικές αποφορτίσεις. Οι μπαταρίες Li-Ion δεν πάσχουν απ' το φαινόμενο μνήμης. Επαναφορτίζετε την μπαταρία σας όταν κατέβει το πολύ στο 10-20% της ενέργειας, (όταν χρησιμοποιείτε το laptop εκτός πρίζας).
- Ποτέ μην αφήνετε να αποφορτιστεί η μπαταρία σας στο 0% αν δε θέλετε να καταλήξει στον κάλαθο, (το σημείο που κλείνει το laptop μόνο του είναι πριν απ' αυτό το σημείο για να προστατέψει την μπαταρία).
- Καλιμπράρετε τον μετρητή της μπαταρίας σας με μια πλήρη αποφόρτιση (μέχρι το cut-off σημείο του laptop σας) κάθε 30 κύκλους φορτίσεων/αποφορτίσεων, (περίπου μια φορά το μήνα).
- Αν χρησιμοποιείτε το laptop σας για μεγάλο διάστημα στην πρίζα, μπορείτε να παρατείνετε την μπαταρία σας αφαιρώντας τη & αποθηκεύοντάς την σε δροσερό μέρος χωρίς υγρασία.
- Η παρατεταμένη αποθήκευση θα πρέπει να γίνει σε ένα επίπεδο φόρτισης 40% και σε ένα δροσερό μέρος. Μερικοί ειδικοί λένε να βάλετε τη μπαταρία στο ψυγείο μιας & οι 0C είναι ιδανική θερμοκρασία. Χρησιμοποιείστε τότε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα για να κρατήσετε την υγρασία μακριά. Πριν τη χρησιμοποιήσετε ή την επαναφορτίσετε, αφήστε την να ζεσταθεί στη θερμοκρασία δωματίου.
- Οι μπαταρίες Li-Ion των laptops θα πρέπει να ανακυκλώνονται. Οι χαμηλού όγκου μπαταρίες των οικιακών καταναλωτών μπορούν πάντως να αποτεθούν χωρίς καταστρεπτικές επιπτώσεις για το περιβάλλον αν δεν υπάρχει δυνατότητα ανακύκλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου